רות כהנים - 24/12/37 - 25/1/21.
כ' טבת ה' תרצ"ח - י"ב שבט ה'תשפ"א
24/12/37 - 25/1/21
רות כהנים קורות חיים 25/1/21
התקופה היא תקופת השלטון הבריטי טרם המדינה. אביה היה פועל שתמיד נמצאה לו עבודה. אמה עבדה במעון לילדים. הדירה במרכז תל אביב. ילדות תל אביבית רגילה שממנה זכורים לרותי בעיקר החגים ומשחקי הגן שמהם מאד נהנתה.
היא למדה בבת הספר היסודי "יבנה" שם רכשה במהירות את הכתיבה והקריאה ואהבת הספרים חלחלה בה כבר אז, כאשר המתנות האהובות עליה היו כמובן ספרי הקריאה שקיבלה מאביה.
באותה תקופה נולדה אחותה אורלי ואז מוטלת על רותי משימה נוספת של שמרטפות.
באותם ימים, נאלצת המשפחה, שלא מרצונה, לעבור דירה. ביתם היה קרוב למפקדה האנגלית הראשית ועם התגברות פעולות האצ"ל והלח"י, כנגד האנגלים, וגילוי מנהרה שנחפרה בידי אנשי המחתרות, נתקבלה פקודת פינוי מהמושל האנגלי של כל הדירות הסמוכות למפקדה. המשפחה מפנה את כל חפציה לרחוב ומקבלת צריף במחנה יונה (אזור בתי המלון של היום), וגרה שם 3 חדשים. לאחר מכן קיבלה המשפחה דירה ברחוב יונה הנביא הסמוך לים.
השנאה לאנגלים (במיוחד לכלניות) והאהדה למחתרות, התחזקה מאד אצל רותי באותה התקופה. היא ידעה בעל פה את כל שירי המחתרת.
רותי זוכרת היטב גם את ההוצאות להורג של אנשי המחתרות ואת כל המאבקים של אותה תקופה סוערת. היא עוברת לבית ספר גאולה ושוב מצטיינת בעיקר בספרות וסיפורים.
פרשת אלטלנה והוויכוחים סביבה, אף הם זכורים לה היטב. עם ילדים נוספים, השתתפה גם בשליית מזכרות מהאנייה. המשפחה חוזרת לביתה הקודם והחיים חוזרים למסלולם. בכיתה ו' היא מצטרפת לתנועת השומר הצעיר, בעיקר בגלל משחקי החברה, אך מאוחר יותר נדבקת בחיידק השוויון ואחוות העמים ועל כך השתתפה בוויכוחים רבים. אביה מתגייס באותה תקופה להגנה ובמרתף ביתם הוקם מפעל קטן של נשק ע"י האצ"ל.
את ההכרזה באו"ם על תכנית החלוקה חווה רותי בכיכר מגן דוד כיוון שבביתה לא היה רדיו. כמובן גם כל החגיגות שבאו בעקבות האירוע.
השמחה כידוע הייתה קצרה והתקפות ערביי יפו זכורות לה היטב. המלחמה החלה ולאחר זמן, נפצע אביה בליווי שיירה לירושלים. גם הכרזת המדינה בה' באייר במוזיאון תל אביב זכורה לה היטב. רוב תקופה זו בילתה המשפחה במקלט, כי ההפצצות מהאוויר הלכו ותכפו.
רותי עולה לבית הספר התיכון ואז גם נולד אחיה יצחק. היא ממשיכה בפעילותה בתנועת השומר הצעיר אך בשלב מסוים מקבלת החלטה להמשיך ללמוד ולא להגשים בקבוץ, אך עדיין דבקה ברעיון השיתוף.
היא לומדת בסמינר הקבוצים ומתגייסת לצבא כמורה חיילת.
עם השחרור היא מגיעה כמורה לקבוץ רשפים ושם מכירה את בעלה לעתיד, איציק כוהנים ז"ל. איציק שהתחנך בכפר מנחם, רצה להצטרף לאחותו שגרה שם, והמשפחה, עם הבת סיגלית מחליטה לעבור לכפר מנחם.
כאן עובדת רותי כמחנכת של כיתת הדר ביסודי וגם במוסד צפית. רותי ממשיכה בלימודי ספרות ותנ"ך באוניברסיטה.
בכפר מנחם נולדים לזוג עוד 3 ילדים, שירה, לילך ואודי. בהמשך הגיעו גם הנכדים. רותי עברה לעבוד בהנאה במטבח הילדים ולאחר מכן ניהלה שנים רבות בהצלחה רבה את ספריית הקבוץ. היא הייתה דמות מוערכת בכפר מנחם ובשנים האחרונות הייתה גם שותפה בפעילות חברותא להנאת הפנסיונרים הצעירים.
הקבוץ כולו משתתף בצער המשפחה .
יהי זכרה ברוך.